google certified
gezondleven.nl
-web.net
Zoeken

home


Vorige pagina

Je bent op:

Wist je dat


Nationale Week Zonder Vlees 2021

Van 8 t/m 14 maart is het zover:

De vierde editie van de Week Zonder Vlees vindt plaats! Door één week geen vlees te eten bespaar je 101 liter water, 79 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Vegetarisch en veganistisch eten is het lekkerste en makkelijkste wat je zelf kan doen voor een beter klimaat. Dus… doe je met ons mee?

Waarom doen we dit?
Wanneer je een week geen vlees eet, bespaar je in zeven dagen 101 liter water, 79 km autorijden aan CO2-uitstoot en 770 gram dierenvlees. Zo maken we een positieve impact op het klimaat! In 2020 hebben we samen 363 dagen non-stop douchen, 61 rondjes om de aarde aan CO2 en 5 savanne olifanten aan vlees bespaard. In 2021 gaan we voor nóg meer impact!

Wist je dat.... er voor de productie van:
- Tofu - 60 liter - water nodig is per 100gram
- Bij lamsvlees is dat - 1040 liter - en bij rundvlees wel - 1500 liter
- Eet 2x per week geen vlees? dan bespaar je al - 130 kilo CO2 - per jaar
- Redenen voor ouders en kinderen om minder of geen vlees te eten
- Wanneer je minder of geen vlees eet heb je lager risico op hart en vaatziekten

Bron:
- Nationale Week Zonder Vlees
- Natuur & Milieu & Voedingscentrum 2021
- MilieuCentraal & Natuur & Milieu
- Voedingscentrum

Leefstijl
Vegan Events
Veggie world
Voeding
Even geen vlees
Nationale week zonder vlees
Plantaardig eten
Vegenementen zijn plastic-arm!
- De afgelopen jaren is er door vegetafel met heel veel inspirerende mensen gewerkt. Waaronder Dos Winkel van Sea First Nederland. Dos ziet hoe het leven onder water in gevaar gebracht is en vertelt duidelijk wat we hieraan moeten doen. Plastic minderen is één van zijn adviezen. Als diervriendelijk en duurzaam evenementenbureau werken we hier graag aan mee en maken daarom de Vegenementen zoveel mogelijk plastic-vrij! 100% zal nog niet lukken, omdat standhouders bijvoorbeeld te maken hebben met in plastic voorverpakte producten. Maar, we vragen wel aan al onze standhouders om verdere uitgifte van plastic te stoppen. We stappen over op alternatieve producten en komen standhouders daarbij graag tegemoet. Vegetafel werkt daarom samen met Bio Futura, waardoor de groene producten met extra korting ingekocht kunnen worden. Op deze manier werken we samen aan een groenere toekomst.
Ben je ook benieuwd naar het verhaal van Dos? Bekijk dan hier een kort animatiefilmpje van Sea First (op Youtube), waarin het probleem uitgelegd wordt. Wil je meer weten? Dan tippen we je om een uurtje te gaan zitten voor de film Sea the Truth (op Youtube)

Vega- en vegan evenementen waren in opkomst!.

Een paar jaar geleden waren er bijna geen veggie evenementen en al zeker geen grotere zoals er nu zijn. Momenteel zijn er jaarlijks vier grote vegetarische evenementen in Nederland, waarvan Veggie World, Veggie Fair en VegFestNL.

VeggieWorld - De toekomst van veganisme!
Door het internationale karakter van VeggieWorld is de beurs erg interessant voor jou als bezoeker. Ontdek zelf hoe de plantaardige toekomst eruit kan gaan zien. Laat je inspireren en verrassen door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veganisme. Maak ook kennis met de meest vooruitstrevende producenten en hun producten uit onder andere Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Proef verrukkelijke gerechten, shop plantaardige producten en ontmoet meer dan 100 bedrijven uit binnen- en buitenland.
- Op deze gave beurs vind je veel verschillende bedrijven. Zo vind je er van alles op het gebied van levensmiddelen, lichaamsverzorging, cosmetica, mode, accessoires, huishoudelijke producten, toerisme en gastronomie. Your Foodprint hoort als vegan webshop ook in dit rijtje thuis en mocht daarom niet ontbreken op deze beurs. Kom kennis maken en het brede assortiment aan plantaardige levensmiddelen ontdekken.

Veggie Fair is een veggie lifestyle event dat is begonnen in 2013. Er is een productmarkt, een programma met aandacht voor lekker eten, vegetarisch ondernemen, maar ook yoga en vegetarisch dierenvoer. Het evenement is gratis toegankelijk, alleen voor enkele workshops zal mogelijk een bijdrage aan de bezoekers worden gevraagd.

Viva Las Vega’s is ook een 100 procent plantaardig festival opgestart door de gelijknamige organisatie. Het Food festival werd gehouden in Amsterdam op juli 2016 in de Hallen. Een korte greep uit het aanbod: shoppen en proeven op de duurzame food en lifestyle market, culinaire workshops, genieten van films en muziek, interessante lezingen en relaxen onder het genot van een plantaardig hapje en drankje. Wij zijn er voor iedereen die van lekker eten houdt. Het maakt niet of je vegan, vegetariër of een andere levensgenieter bent.

Langste Vegetarische Tafel is een initiatief van de Vegetariërsbond. Dit evenement is begonnen in 2011 met 220 bezoekers en groeide in 2016 uit naar 1900 bezoekers. Het menu wordt verzorgd door Chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch. Op het Museumplein in Amsterdam staan meerdere tenten met opscheppunten en vele tafels om de vegetarische gerechten te proeven. Toegang is gratis, maar om zeker te zijn van een plekje kun je ook voor een klein bedrag een plaats reserveren.

Bron:
- Your Foodprint 2019
- GezondNU 2016Wist je dat...

Nationale Week Zonder Vlees 2021

Van 8 t/m 14 maart is het zover:

De vierde editie van de Week Zonder Vlees vindt plaats! Door één week geen vlees te eten bespaar je 101 liter water, 79 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Vegetarisch en veganistisch eten is het lekkerste en makkelijkste wat je zelf kan doen voor een beter klimaat. Dus… doe je met ons mee? ....
Lees verder op wistje dat.