www.
gezondleven.nl
-web.net
Zoeken

home


Vorige pagina

Je bent op:

Wist je dat


Samen leven is langer leven!

Mensen die een relatie hebben......

....leven langer volgens sommige onderzoekers.
Liefhebben en geliefd zijn zou weleens d sleutel tot een lang en gelukkig leven kunnen zijn. En of men nu gelukkig is in een relatie of nog steeds op zoek naar de ware, met deze tips kan men ervoor zorgen langer gezond te blijven.

Volgende leefwijze helpt mee:

- Denk aan gezonde uitgebalanceerde plantaardige voeding met extra voedingssupplementen als calcium, Vitamine D3, chlorella en spirulina.
Ook kan kurkuma eraan meehelpen om het immuunsysteem te versterken en ontstekingen tegen te gaan, terwijl gember de bloedsomloop activeert.
- Iedere dag verschillende soorten en kleuren groente en fruit eten zorgt ervoor dat u voldoende antioxidanten binnenkrijgt. Deze beschermen de cellen tegen schade en gaan daarmee ziektes tegen.
- Dagelijks minstens een half uur bewegen is onontbeerlijk voor een goede gezondheid om zich fitter en krachtiger te voelen en de spieren te versterken
- Wees creatief. Een onderzoek onder de nonnen in de VS toonde aan dat degenen die het meest creatief zijn het langste leven.
- Mensen tussen de 50 en 60 die helemaal opgaan in hun hobby hebben 40% minder kans op problemen met het geheugen. Breien, lezen, borduren, muziek, sudoku en kruiswoordpuzzels ondersteunen het geheugen.
- Dagdromen blijkt geen zonde van de tijd.

TIP
Knuffel je geliefden vaker
Het is zo fijn, knuffelen. Waarom doen we het dan zo weinig? Het is de perfecte manier om te laten merken dat je om iemand geeft. Daarbij geeft het jou n de geknuffelde een goed gevoel. Maar dat is nog niet alles. Tijdens het knuffelen komt er oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Door dit stofje nemen zowel gevoelens van stress af als je bloeddruk. Knuffelen heeft nog een hele sociale reden. Door te knuffelen voelen mensen zich vertrouwd met elkaar en versterken ze de band. Dit alles zorgt ervoor dat mensen die veel knuffelen zich gelukkiger voelen dan mensen die weinig knuffelen. Dus waar wacht je nog op!
Bron: AVogel 2017

Gelukkige mensen leven echt jaren langer
Wist je dat gelukkige mensen langer leven? Gezondheid draagt logischerwijs bij tot geluk, maar geluk draagt ook bij tot gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat het effect zelfs twee keer zo sterk is! Gelukkige mensen leven gemiddeld echt jaren langer, vergelijkbaar met al dan niet roken.
Bron: Body World Amsterdam 2015

Alleen zijn is ongezond!

Alleen zijn is even slecht voor je gezondheid als te dik zijn en veel roken, k als je juist graag alleen bent.
Er is natuurlijk een groot verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn. Zo kan iemand zich in een groot gezelschap heel eenzaam voelen.
En iemand die alleen is juist helemaal niet.

Toch zijn zowel eenzaamheid als alleen zijn een aanslag op je gezondheid. Dat ontdekten Amerikaanse onderzoekers van Brigham Young University. Ze namen gegevens van meer dan 3 miljoen mensen uit verschillende gezondheidsonderzoeken van de afgelopen 34 jaar onder de loep. De mensen in deze onderzoeken werden gemiddeld 7 jaar gevolgd.

Eenzaam zijn is het nieuwe roken
- Zowel mensen die eenzaam zijn, als mensen die weinig vrienden hebben, als mensen die alleen wonen, hadden een ruim 25 procent grotere kans om vroegtijdig de pijp uit te gaan. Volgens de onderzoekers is het negatieve gezondheidseffect vergelijkbaar met het effect van 3 ongezonde gewoontes: alcoholist zijn, het roken van 15 sigaretten per dag en aan obesitas lijden.

- Sociale contacten zijn niet alleen leuk, ook gezond. Wie zich alleen en eenzaam voelt heeft kans op verhoogde bloeddruk, meer stress en loopt meer kans op een depressie. Doordat de bloeddruk van eenzame mensen zo veel hoger is dan mensen met een sociaal leven hebben zij drie keer meer kans op hart-en vaat ziekten. Dit melden Amerikaanse onderzoekers. Tevens raken mensen steeds meer gesoleerd door de vergrijzing en omdat mensen steeds later trouwen en minder kinderen krijgen.
Bron: Gezondheidsnet 2015
Wist je dat...

Magnetron gebruik maakt je ziek

Straling tast belangrijke voedingsstoffen aan!

DE MAGNETRON WORDT AANGEPREZEN ....
Lees verder op wistje dat.